joi, 20 mai 2021

Lasagna la tigaie

Aveți nevoie de: 1 ceapă, 2 căței usturoi, 500 gr carne tocată (sau 150 gr soia granule fiartă și scursă de lichid), 300 gr passata roșii, 1 conservă roșii cuburi, 1 morcov, 5-6 foi de lasagna, 1 cutie (250 gr) ricotta, mozzarella, sare, piper, ulei, oregano uscat. 

Într-o tigaie adâncă se pune la călit în ulei ceapa tocată și usturoiul tocat. 

Se amestecă, iar după ce devine ceapa sticloasă, se adaugă morcovul cubulețe. 

Se amestecă. Se lasă pe foc până se înmoaie morcovul. Apoi se adaugă carnea tocată (sau soia).

Se condimentează cu sare și piper, se amestecă bine, apoi se adaugă passata de roșii și conserva de roșii. 

Se adaugă niște oregano uscat și se amestecă până la omogenizare. Se lasă câteva minute pe foc, apoi se adaugă ricotta.

Se amestecă până la omogenizare. Foile de lasagna se rup cu mâna și se adaugă în tigaie.

Se apasă pentru a fi acoperite de sos. Apoi se pune capacul și se lasă pe foc 14-15 minute. Deasupra se adaugă mozzarella felii (rețeta e cu mozzarella, eu am avut doar brânză cheddar și felii de brânză topită, dar a ieșit foarte bună). 

Se pune iar capacul și se mai lasă circa 5 minute pe foc (până se topește brânza). 

Se servește cu frunze de busuioc deasupra

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu