vineri, 7 mai 2021

Covrigi cu brânză

Aveți nevoie de: 200 ml lapte călduț, 100 ml apă călduță, 100 ml ulei, 1 linguriță sare, 1 lingură zahăr, 1 plic drojdie uscată, 600 gr făină albă 000, 20 gr unt moale, 50 gr telemea, 1 gălbenuș, semințe de susan. 

Într-un bol se toarnă laptele, uleiul și apa și se amestecă. 

Se adaugă sarea și zahărul. Apoi făină și drojdia: se amestecă cu telul, apoi cu mâna. 

Se formează o bilă care se lasă apoi la dospit 30 minute, acoperită cu folie alimentară. Apoi se răstoarnă pe masa cu puțină făină, se taie în două. Apoi fiecare jumătate se taie în 3. 

Din fiecare bucată se formează o bilă: fiecare se unge cu puțin unt și se întinde bine cu mâna în formă de cerc. 

Apoi cercul se îndoaie în două, iar pe latura dreaptă se presară brânza fărâmițată. 

Apoi se rulează, iar capetele se rulează în sens invers și se lipesc bine. Covrigii se pun în tava învelită în hârtie de copt. 

Se ung cu gălbenușul bătut cu puțin lapte. 

Deasupra se presară semințe de susan. 

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20 minute. 

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu