Aveți nevoie de: 1 măr, 3 ouă, 150 gr zahăr, 2 linguri amidon, 350 ml lapte, 200 gr făină albă 000, 1 plic praf de copt.
Începem cu crema: în ibric se pune 1 ou, 50 gr zahăr, 2 linguri amidon.
Se adaugă și 250 ml lapte și se amestecă, apoi se pune pe foc: se lasă pe foc 8-10 minute, amestecând din când în când până se îngroașă. Apoi se lasă deoparte la răcit.În bol se pun 2 ouă, 100 gr de zahăr și un vârf de sare: se mixează bine. Apoi se adaugă 200 gr făină albă și praful de copt și se mixează. Apoi se adaugă 100 ml lapte și se mixează.Mărul se spală: i se scoate mijlocul, se taie în două, fiecare jumătate se taie iar în două. Apoi se taie felii.
Acestea se aranjează în tava cu hârtie de copt unsă cu puțin unt.Compoziția se toarnă în tavă peste feliile de măr și se nivelează.Crema se pune în pungă poș și se toarnă linii oblice.Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute.După ce se scoate, se lasă la răcit circa 20-30 minute, apoi deasupra se presară zahăr pudră.POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu