Aveți nevoie de: 1 ou, 25 gr zahăr, coaja de la o jumătate de lămâie, 1 linguriță esență de vanilie, 200 ml lapte, 120 gr făină albă 000, ulei, zahăr pudră.
Oul se sparge în bol: peste el se adaugă zahărul și se bate bine cu telul.
Se adaugă coaja de lămâie și esența de vanilie și se amestecă. Apoi se adaugă laptele și se amestecă. Apoi se adaugă, pe rând, făina albă cernută, amestecând până la încorporare. În tigaie pe foc se pune ulei la încălzit. Forma metalică se pune în uleiul fierbinte pentru câteva secunde. Apoi forma metalică se pune în aluat (cu grijă să nu intre în aluat decât pe jumătate, nu de tot). Apoi se pune iar în uleiul fierbinte. În câteva secunde se va desprinde aluatul. Se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc (se rumenesc destul de repede fiind subțiri). După ce se scot, deasupra se presară zahăr pudră.POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu