sâmbătă, 17 aprilie 2021

Fursecuri semilună

Aveți nevoie de: 150 gr unt, 100 gr zahăr, 60 ml ulei floarea soarelui, 1 ou, 450 gr făină albă 000, 1 plic zahăr vanilat, 1/2 plic praf de copt, 1 lingură amidon, 1 lingură cacao pudră, 1 tabletă de ciocolată. 

Se amestecă 125 gr unt moale cu zahărul și se amestecă bine cu spatula/lingura.

Apoi se adaugă uleiul și oul. 

Se amestecă bine, apoi se adaugă făina albă și zahărul vanilat. 

Apoi și praful de copt, amidonul și pudra de cacao. 

Se amestecă cu spatula la început, apoi cu mâna până la omogenizare. Se formează o bilă care se așază pe o bucată de hârtie de copt. 

Deasupra se pune un alt pătrat de hârtie de copt și se întinde cu sucitorul. 

Apoi se îndepărtează hârtia de deasupra și se taie forme de semilună cu forma metalică sau cu un pahar. 

Fursecurile se așază în tava cu hârtie de copt.

Se dau la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 14-15 minute. 

Între timp tableta de ciocolata se rupe în bucăți și se pune la topit pe aburi împreună cu restul de unt. După ce se scot de la cuptor, fursecurile se scufundă pe jumătate în ciocolata topită. 

Apoi se lasă la răcit pe grătar până se întărește ciocolata.

POFTĂ BUNĂ!!!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu