Aveți nevoie de: 160 gr gem (eu am folosit de gutui), 60 ml ulei, 60 gr zahăr, 1 plic praf de copt, coajă rasă de lămâie, circa 250 gr făină albă, un vârf de sare.
În bol se pune gemul, zahărul și uleiul.
Se amestecă cu telul. Apoi se adaugă coaja rasă de lămâie și se amestecă.Se adaugă praful de copt și sarea.Se amestecă. Apoi se adaugă, pe rând, făină albă cernută.Compoziția se amestecă cu telul la început, apoi cu mâna: trebuie să nu se mai lipească de mână. În funcție de dulceața/gemul folosit, s-ar putea să folosiți mai multă sau mai puțină făină.Apoi se formează bile, care se așază în tava învelită în hârtie de copt.
Pentru a le da formă eu le-am apăsat cu telul. Puteți folosi și paletele de la mixer.Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 12-13 minute.Se lasă puțin la răcit. Apoi sunt gata pentru a fi devorate.POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu