Aveți nevoie de: 1 dovlecel, 1 morcov, 2-3 fire de pătrunjel, 1 ou, 1 lingură parmazan ras, 125 gr făină albă, 2 linguri ulei, sare, piper, ulei de prăjit.
Dovlecelul și morcovul se spală și se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Se pun în apă clocotită, la fiert, pentru 5 minute.
Apoi se scurg de apă și se pun pe tocător: se toacă grosier cu cuțitul. Se toacă și pătrunjelul.Se pun în bol. Se adaugă oul, sare, piper. Apoi parmezanul ras și făina albă.Apoi 2 linguri de ulei. Se ametecă bine cu lingura.Se pune ulei în tigaie la încălzit.
Apoi se adaugă câte o linguriță de compoziție la prăjit.
Se întorc și se prăjesc până se rumenesc. Se scot pe prosop de hârtie.POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu