duminică, 14 martie 2021

Chifteluțe de legume

Aveți nevoie de: 1 dovlecel, 1 morcov, 2-3 fire de pătrunjel, 1 ou, 1 lingură parmazan ras, 125 gr făină albă, 2 linguri ulei, sare, piper, ulei de prăjit. 

Dovlecelul și morcovul se spală și se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Se pun în apă clocotită, la fiert, pentru 5 minute. 

Apoi se scurg de apă și se pun pe tocător: se toacă grosier cu cuțitul. Se toacă și pătrunjelul.

Se pun în bol. Se adaugă oul, sare, piper. 

Apoi parmezanul ras și făina albă.

Apoi 2 linguri de ulei. Se ametecă bine cu lingura.

Se pune ulei în tigaie la încălzit. 

Apoi se adaugă câte o linguriță de compoziție la prăjit. 

Se întorc și se prăjesc până se rumenesc. Se scot pe prosop de hârtie.

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu