În decembrie am avut privilegiul de a găti o rețetă în direct cu Antonio Passarelli, datorită unui concurs TV Paprika. Asa că v-o împărtășesc și vouă.
Aveți nevoie de: 2 ouă și 1 gălbenuș, 240 gr făină albă, 150 gr zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 40 gr bucățele de ciocolată, 40 gr alune sau migdale.Făina se amestecă cu zahărul vanilat și praful de copt. Apoi se adaugă cele 2 ouă. Se amestecă până la omogenizare.
Se adaugă apoi ciocolata și alunele/migdalele mărunțite: se amestecă.
Aluatul se răstoarnă pe masa presărată cu făină albă. Se frământă până se ține bine aluatul.
Se formează din aluat un cilindru, având grijă să strângeți bine, ca să nu se lase la cuptor: se așază în tava învelită în hârtie de copt.
Se unge cu gălbenușul bătut puțin cu furculița.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20-25 minute.Se scoate tava din cuptor. Cuptorul se fixează la 140 grade.
Cilindrul se lasă 5 minute să se răcorească.
Apoi se feliază în felii de circa 2 cm. Feliile se așază în tavă. Se dau la cuptor la 140 grade pentru 8-10 minute.Și acum sunt gata pentru a fi devorați. Înmuiați în lapte sunt delicioși.POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu