Aveți nevoie de: 2 aluaturi de pizza, 200 gr brânză cheddar, circa 1/4 dovleac de copt, 50 gr parmezan ras, 50 gr mozzarella rasă, sare, piper, 1 ou.
Dovleacul se pune la copt în cuptor.
Un aluat de pizza se desface pe masă și se taie în 15 pătrățele.
În mijlocul fiecărui pătrățel se pune un cubuleț de brânză cheddar.
Se lipesc colțurile și se formează bile.
Celălalt aluat de pizza se desface pe masă și se pune într-o tavă rotundă. Se taie surplusul de aluat, lasând cam 1 cm pe marginea tăvii în sus.
Bilele cu brânză se așază pe margine.
În mijloc se presară mozzarella rasă.Dovleacul copt se scoate de la cuptor. Miezul se scoate cu lingura și se pisează bine. Apoi se amestecă cu parmezanul ras și niște sare, piper.Amestecul de dovleac se toarnă peste mozzarella și se nivelează.Oul se bate puțin cu furculița și cu el se ung bilele de aluat.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru circa 25 minute.Din colțurile de aluat rămase puteți tăia ochi și gură pentru a le coace la cuptor, ca să decorați pizza, în ton cu data din calendar.Se lasă la răcit circa 20 minute înainte de feliere.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu