O rețetă pe cât de arătoasă pe atât de gustoasă!
Aveți nevoie de: 2 foietaje, 2 linguri de Nutella (sau altă cremă de ciocolată/alune - după preferințe) și 1 lingură de lapte.
Foietajul decongelat se întinde pe masă, deasupra se așază un vas rotund și se taie după mărimea vasului. Se procedează la fel pentru ambele foietaje.
Surplusul se îndepărtează.
Un aluat rotund se așază în tava învelită în hârtie de copt. Deasupra se pune crema de ciocolată și se întinde uniform, lasând cam 1 cm de aluat pe margine fără cremă.
Deasupra se așază celălalt aluat rotund.
În mijloc se așază un pahar, apasându-l puțin pentru a lăsa urmă pe aluat, iar marginile suprapuse ale celor două foietaje se presează bine cu degetele.
Cu feliatorul se taie aluatul în patru părți egale, dinspre pahar spre margini.
Apoi fiecare sfert se taie în patru fâșii egale, care, la rândul lor, se taie fiecare în alte două fâșii.
Fiecare fâșie astfel obținută se rulează de două-trei ori. Fâșiile se rulează toate spre aceeași direcție.
Apoi aluatul se unge cu lapte.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25-30 minute.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu