duminică, 28 mai 2017

Melc cu branza de vaci

Aveti nevoie de: 1 pachet foi de placinta, 3 oua, 3 cutii de branza de vaci (fiecare de 250 gr), zahar, 100 gr unt, mac.
Untul se pune intr-un vas pe foc, la topit.
Branza de vaci se scurge de lichid (daca este in cutie) si se amesteca cu 2 oua si cu zahar dupa gust.
Foile de placinta (decongelate) se intind pe masa de lucru: se unge o foaie de placinta cu pensula cu unt topit, peste ea se asaza inca una care se unge si ea cu unt topit. Pe o lungime se pune compozitie din branza de vaci si apoi cele doua foi se ruleaza.
Apoi se incolacesc si se pun in mijlocul tavii.
Se ung alte doua foi si se umplu, apoi se ruleaza si se asaza in tava, in continuarea primul set de foi incolacite. Procedati la fel cu toate foile din pachet, obtinand in final un melc urias.
Melcul se unge cu oul ramas batut putin cu furculita, iar deasupra se presara niste seminte de mac.
Tava se da la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 25 minute.
Dupa ce scoateti tava din cuptor, asteptati circa 20 minute inainte de a-l felia.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu