Aveti nevoie de: 1 bucata file de somon congelat, 1 bucata file de cod congelat, 2 cani de lapte, 1 ardei gras rosu, 1 ceapa, 2 linguri de faina alba, circa 100 gr parmezan ras, 3-4 cartofi medii, 2 linguri de smantana, 30 gr unt, marar tocat, sare.
Pestele se pune la fiert in lapte si se lasa 5 minute de cand laptele incepe sa fiarba.
In untul topit se adauga ardeiul taiat cubulete si ceapa tocata marunt.
Cartofii se curata si se taie cubulete: se pun la fiert in apa cu putina sare.
Pestele fiert se scoate cu o paleta si se asaza pe fundul unui vas termorezistent: se sfarma cu paleta.
Legumele calite se iau de pe foc: se adauga 2 linguri de faina alba si 1 polonic de lapte.
Se amesteca, apoi se adauga si smantana si niste marar tocat.
Cartofii fierti se scurg de lichid: se adauga o bucata de unt si parmezan ras si se piseaza pentru a obtine un piure cremos.
In vasul termorezistent, peste peşte, se adauga legumele, se niveleaza, iar deasupra se adauga piureul de cartofi si se niveleaza cu lingura.
Deasupra se presara inca putin parmezan ras.
Se da la cuptor pentru 10-15 minute.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu