duminică, 27 martie 2016

Desert de post

Un deliciu!
Aveti nevoie de: 9-10 mere, 300 gr zahar, 4 plicuri cu praf de budinca de vanilie, 1 lingura esenta de vanilie, 5 cani de apa, scortisoara, 40-50 biscuiti.
Zaharul (reteta pe care am gasit-o era cu 500 gr zahar si eu asa am facut-o, dar a iesit cam prea dulce, asa ca va recomand sa puneti doar 300-400 gr zahar), se pune intr-o oala impreuna cu 4 cani de apa (1 litru), pe foc, pana se topeste.
Merele se curata de coaja si se taie cubulete: dupa ce s-a topit zaharul, se adauga merele cubulete.
Se amesteca pe foc din cand in cand timp de circa 20-30 minute, adica pana se inmoaie merele fara sa se zdrobeasca de tot.
Cele 4 plicuri cu praf de budinca se amesteca cu o cana de apa: se amesteca cu lingura pana se dizolva. Dupa ce s-au inmuiat merele, se adauga peste ele si se amesteca imediat ca sa nu se formeze cocoloase.
Se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie si niste scortisoara dupa gust.
Se asaza un prim rand de biscuiti pe fundul unei tavi.
Biscuitii se acopera cu un strat de crema calda, care se niveleaza.
Apoi urmeaza un alt strat de biscuiti si altul de crema, apoi inca unul: in final veti avea 3 straturi de biscuiti si 3 de crema, ultimul strat fiind de crema.
Se lasa la racit, apoi se tine si la frigider cam o ora.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu