Aveti nevoie de: 200 gr spaghete, 1/2 cana ulei de masline, parmezan ras, 1/2 morcov, 1 rosie, 1/2 ceapa, 100 gr pasta de rosii, sare, chiftelute.
Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare. Apoi se scurg de apa, se adauga peste ele 1/2 cana ulei de masline, se amesteca si se lasa la frigider 30 minute.
Morcovul se da pe razatoarea mica, ceapa se toaca marunt, rosia se taie cubulete dupa indepartea semintelor.
Ceapa se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga apoi morcovul ras si rosia cubulete.
Se calesc impreuna 3-4 minute, apoi se adauga pasta de rosii si se adauga sare.
Se mai lasa pe foc 2-3 minute.
Spaghetele se scot de la frigider si se amesteca cu un pumn de parmezan ras.
In forme de briose se aseaza cateva spaghete, se adauga o lingura de sos, apoi se pune o chifteluta in fiecare "briosa".
Deasupra chiftelutei se mai pune o lingura de sos, apoi se presara niste parmezan ras.
"Briosele" se aseaza in tava si se dau la cuptor 15-20 minute (pana se topeste branza).
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu