Aveți nevoie de: 2 legături leurdă (sau 1 cană - depinde cum cumpărați), 250-300 gr făină albă, 250 gr brânză de vaci, 1 ou, 150 gr smântână, 200 gr unt la temperatura camerei, 100 ml lapte, 20 gr drojdie proaspătă, 1 linguriță zahăr, sare.
În laptele călduț se adaugă drojdia sfărâmată și zahărul. Se amestecă și se lasă deoparte 15 minute.
Leurda se spălă, se rup cozile mai lungi, apoi se taie mărunt. Se fărâmițează brânza de vaci într-un castron încăpător. Se adaugă leurda, oul, untul, smântâna și sare, după gust. Se amestecă.Se toarnă amestectul de drojdie. Se amestecă.
Apoi se adaugă făina (în cantitatea de făină folosită eu am pus 3 linguri de făină integrală).
Se amesteca până obțineti o compozitie care se ține (s-ar putea să fie nevoie de încă puțină faină, vedeți cum e aluatul).Apoi se formeaza chifteluțe, care se așază în tava învelită in hârtie de copt.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20-25 minute. POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu