miercuri, 23 noiembrie 2022

Ruladă cu ricotta și somon

Aveți nevoie de: 1 aluat foietaj decongelat, 250 gr ricotta, 100 gr somon afumat file', 2-3 fire de ceapă verde, 1 gălbenuș, piper, puțină zeamă de lămâie, semințe de susan.

 În robot se toarnă ricotta. 

Se adaugă somonul rupt bucăți. 

Apoi partea verde de la firele de ceapă. 

Se adaugă 1 linguriță de zeamă de lămâie și puțin piper. Se mixează până obțineți o pastă.

Foietajul se întinde pe masă. Pasta obținută se întinde peste foietaj. 

Apoi se rulează aluatul. 

Rulada astfel obținută se lasă la frigider o jumătate de oră. 

Apoi se pune în tava învelită în hârtie de copt. 

Cu o foarfecă se taie felii în parte de sus a ruladei, care se aranjează una spre stânga, una spre dreapta. 

Apoi se unge cu gălbenuș bătut puțin cu furculița. 

Deasupra se presară semințe de susan. 

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru circa 30 minute. 

După ce se scoate de la cuptor, se lasă 15-20 minute să se răcorească. Apoi se poate felia. 

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu