Aveți nevoie de: 1 ou, 65 gr unt la temperatura camerei, 70 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 75 ml ulei floarea soarelui, 275 gr făină albă, 1/2 plic praf de copt, coajă rasă de la o jumătate de lămâie, 1 vârf de cuțit de sare, fulgi de cocos, gem de caise.
Peste untul moale se adaugă zahărul.
Și zahărul vanilat. Se amestecă.Se toarnă apoi uleiul.
Se amestecă până obțineți o pastă.Se adaugă sarea și se amestecă.
Se rade coaja de lămâie.
Se amestecă.Se adaugă oul și se amestecă bine.
Se adaugă praful de copt cernut prin sită. Apoi se adaugă și făina albă cernută. Se amestecă bine, la început cu lingura apoi cu mâna până nu se mai lipește de mână.Din aluat de formează bile, iar în mijloc se face o gaură cu degetul.
Se așază în tava învelită în hârtie de copt. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru circa 25 minute. Biscuiții se ung cu pensula cu gem de caise, apoi se tăvălesc prin fulgi de cocos. Apoi în mijloc se pune cu lingurița puțin gem.POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu