Aveti nevoie de: 340 gr faina alba, 1 pliculet praf de copt, 1 lingurita scortisoara (in reteta aparea, eu nu am pus pentru ca nu imi place), 250 gr zahar, 4 banane coapte, 5-6 linguri de bucati de ananas din compot (fara lichid), 250 ml ulei de masline, 2 oua, 1 lingurita esenta de vanilie.
Pentru crema: 150 gr unt la temperatura camerei, 300 gr crema de branza, 200 gr zahar pudra, 1 lamaie verde.
Ingredientele uscate (faina alba, praf de copt, scortisoara, zahar) se pun impreuna intr-un vas incapator.
Separat bananele se piseaza bine cu o furculita.
Bucatile de ananas se taie mai marunt cu cutitul.
Ananasul se adauga apoi peste bananele pisate, se adauga uleiul, ouale si esenta de vanilie.
Se amesteca bine, apoi se adauga peste ingredientele uscate.
Se amesteca pana la incorporare, iar apoi se toarna compozitia in doua tavi rotunde.
Se dau la cuptor pentru 30-35 minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Pentru crema se mixeaza untul moale cu crema de branza si zaharul pudra. Apoi se adauga coaja rasa si zeama de lamaie verde si se amesteca pana la incorporare.
Pe un platou se pune primul blat, se acopera cu crema, apoi celalalt blat si se acopera totul cu crema. Deasupra se decoreaza cu niste coaja rasa de lamaie verde.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu