E sezonul dovleacului, așa că trebuia să încerc și această rețetă :)
Aveți nevoie de: 1 conservă năut (400 gr), 1/2 dovleac (cca 400 gr), 3 linguri pastă tahini, 2-3 linguri ulei măsline, 3 căței usturoi, 1 lingură zeamă lămâie, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță boia iute, semințe de dovleac.
Dovleacul se taie felii, care se așază într-o tavă cu hârtie de copt.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru circa 30 minute (până intră ușor furculița în ele).
Se lasă la răcit.Năutul se toarnă într-o strecurătoare și se spală bine, îndepărtând pielița.
Se ia cu lingura miezul dovleacului copt și se pune în robot.Se adaugă și năutul, usturoiul și 2 linguri de ulei de măsline.
Se adaugă și pasta tahini, apoi zeama de lămâie și condimentele.Se mixează bine.La nevoie (dacă e prea densă compoziția) se mai adaugă 1 lingură de ulei de măsline.
După mixare, dacă ați obținut consistența dorită de pastă, se transferă compoziția în bol.
Se decorează cu semințe de dovleac și deasupra se stropește cu ulei de măsline.
Se servește cu pâine prăjită.
Și e o gustare delicioasă!
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu