duminică, 7 ianuarie 2024

Tartă de dovleac

Au trecut sărbătorile, revenim și la alte rețete.

Pentru aceasta, aveți nevoie de: 500 gr dovleac, 2 cartofi (cca 400 gr), 1 ou, 80 gr parmezan ras, mozzarella, sare, piper, puțin ulei de măsline.

Dovleacul se taie felii mai groase, care se așază în tavă și se stropesc cu ulei de măsline. 

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 35 minute. 

Cartofii se curăță și se taie cuburi, care se pun în apă cu sare, la fiert.

Apoi se scurg de lichid și se pisează.

Se scoate miezul dovleacului copt și se pisează.

Se adaugă dovleacul peste cartofi, apoi oul.

Apoi 50 gr parmezan ras.

Se condimentează cu sare și piper.

Se amestecă bine.

Se ia o tavă rotundă unsă cu puțin ulei. Se toarnă jumătate din compozitie și se nivelează.

Se așază deasupra felii de mozzarella. 

Apoi se toarnă cealaltă jumătate de compoziție.

Se nivelează și se trag linii cu o furculiță de sus în jos, pe toată suprafața. 

Apoi se presară deasupra restul de parmezan ras și niște ulei de măsline.


Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 de minute.


POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu