Aveti nevoie de: 1 cana de cus-cus, ulei de masline, putin unt, o jumatate de ceapa, 50 gr stafide aurii, patrunjel tocat (eu am folosit uscat), ulei de susan, cateva rosii cherry, sare.
Cus-cus-ul se pune intr-un vas adanc: se adauga apa clocotita (la 1 cana de cus-cus, se pun 2 cani de apa) si putin ulei.
Vasul se acopera cu folie alimentara si se lasa deoparte 10 minute.
Apoi se indeparteaza folia, se adauga deasupra niste bucatele de unt si se acopera cu folie de aluminiu: se da la cuptor pentru 15 minute.
Ceapa se toaca marunt si se caramelizeaza in putin ulei de masline.
Rosiile cherry se prajesc in tigaie neaderenta.
Cus-cus-ul se scoate de la cuptor si se adauga ceapa caramelizata si stafidele.
Apoi se adauga patrunjelul tocat si sare si se amesteca bine.
Cus-cus-ul se serveste cu rosiile cherry prajite, stropit cu putin ulei de susan.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu